Groothandelsprijzen met minimale bestelbedrag van €200,- excl. BTW. Voor retailorders onder €200,- excl. BTW, kunt u bestellen op AshaDirect.

Heeft de Covid-19 pandemie ons seksueel gedrag beïnvloed?

Sinds de COVID-19 outbeak, hebben de seksuele relaties een zware klap gekregen. Het virus heeft de sociale relaties wereldwijd veranderd, niet alleen veroorzaakt door nationale beperkingen, maar ook door een angst voor besmetting die zich net zo wijd heeft verspreid als het virus zelf.

De verandering was plotseling, waardoor het voor ons moeilijk was om aan deze nieuwe realiteit te wennen. Aan de ene kant kan de angst voor besmetting het fysieke contact binnen koppels hebben verminderd van zoenen naar seksuele relaties of misschien zijn toegenomen doordat we gedurende lange perioden opgesloten zijn gebleven. Het is mogelijk dat het werk thuis, de voortdurende aanwezigheid van kinderen, de sociale afstand, de angst voor besmetting of het niet in staat zijn om fysiek met anderen om te gaan, de seksuele gewoontes van de meeste mensen hebben veranderd.

Dus, aangezien de pandemie onze fysieke interactie heeft beïnvloed, of het nu te veel contact was of een gebrek daaraan… Heeft dit ons geleidt tot een nieuwe manier van seksueel gedrag?

García-Cruz en Peraza hebben een onderzoek uitgevoerd in het Engels en in het Spaans om het seksuele gedrag tijdens de COVID-19 pandemie te onderzoeken en hun voorlopige resultaten toonden aan dat geslachtsgemeenschap niet is beïnvloed.

Het is niet verrassend dat het wereldwijde verkeer naar pornosites omhoogschoot in vergelijking met dat van voor de pandemie. Dit terwijl slechts 10% van de ondervraagde mensen zich meer masturbeerde tijdens de lockdown. Ook bleek dat seksuele communicatie online wordt gezien als een goed alternatief om een bepaald niveau van seksuele activiteit te handhaven.

Seksuele relaties zijn sterk gerelateerd aan de kwaliteit van het leven en de geestelijke gezondheid van een persoon (1) . Seksuele gezondheid is essentieel voor de wereldwijde gezondheid en het welzijn van individuen, paren en gezinnen en zou meer aandacht moeten krijgen, vooral tijdens de huidige pandemie.

In onze westerse samenleving is seksualiteit al lang verbonden met ‘efficiëntie’ en ‘prestatie’ in plaats van met plezier en verbeelding. Nu is het echter meer dan ooit tijd om nieuwe creatieve manieren te verkennen om seksualiteit te benaderen.

Read more in: https://www.scielo.br/scielo.php?pid=S1677-55382020000700104&script=sci_arttext

  1. Ibarra, FP, Mehrad, M., Mauro, MD, Godoy, MFP, Cruz, EG, Nilforoushzadeh, MA, & Russo, GI (2020). Impact van de COVID-19 pandemie op het seksueel gedrag van de bevolking. De visie van het oosten en het westen. Internationale brazjurol , 46 , 104-112.

0
    0
    Your cart is emptyReturn to Shop